✔ FRI FRAGT OVER 500,- I DANMARK

Lur - ven eller fjende?

Lur - ven eller fjende?

En lur kan være effektiv, men den kan også arbejde imod dig, hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen. De fleste søvnforskere rådgiver til at undgå at sove i løbet af dagen, også selvom du er søvnig, da det kan påvirke kvaliteten af din nattesøvn. Et godt råd: Hvis du føler stor trang til en lur, så vælg et tidspunkt for, hvornår luren skal slutte for dig. Og hold dig til det.

Forskningsresultater viser, at man umiddelbart har mere glæde af 10-15 minutter end en halv time (grundet tidsintervallet i de fire søvnstadier) og gerne før kl. 15:00. Forklaringen er, at søvn har et bestemt mønster, som gentager sig hver halvanden time. Vores søvncyklus som det også kaldes.

Over de første 20-30 minutter bevæger du dig fra let søvn og dybere og dybere ned i søvnen, hvorefter du langsomt kommer tilbage til den lette søvn for til sidst at gå over i REM søvnen, også kaldet drømmesøvnen. Det er rigtig svært at vågne fra den dybe søvn, så hvis du sover 30 min., og så bliver vækket, får man den dér groggy, forvirrende følelse.

Derfor er der ifølge søvnforskere to gode muligheder, når det kommer til en lur i løbet af dagen: Enten en kort på 10-15 min. eller en lang på 90 min. For at skabe de bedste betingelser for en god lur, er det en god idé at ligge med et Tyngdetæppe, så man kommer ned i gear, og krop og sind hurtigt falder til ro.

Også i THE SLEEP BLOG

Har dit sengetøj og soveværelse den rette temperatur?
Har dit sengetøj og soveværelse den rette temperatur?

Mennesket er et varmblodigt menneske, hvis temperatur svinger mellem 36,4 grader om natten og 37,1 grader om dagen. 

Læs hele indlægget

Har den også sneget sig ind i dit soveværelse?
Har den også sneget sig ind i dit soveværelse?

Måske den endda har sneget sig ind under din hovedpude eller lige ved siden af dig på dit sengebord..?

Læs hele indlægget

Fjern din aktive hjerne fra sengen
Fjern din aktive hjerne fra sengen

Du kender det sikkert. Mange af os oplever, at når først vi ligger i sengen, så er det måske første gang i løbet af hele dagen, at vi kan ligge uforstyrret

Læs hele indlægget