✔ FRI FRAGT OVER 500,- I DANMARK

Har dit sengetøj og soveværelse den rette temperatur?

Har dit sengetøj og soveværelse den rette temperatur?

Mennesket er et varmblodigt menneske, hvis temperatur svinger mellem 36,4 grader om natten og 37,1 grader om dagen. Både temperaturen i dit soveværelse og dit valg af sengetøj har stor indflydelse på din søvnkvalitet.

Ifølge søvnforskere er 18 grader den bedste temperatur for en optimal indsovningsfase og nattesøvn. De fleste af os føler os mest tilpas i at sove i 18-21 grader. Det afhænger naturligvis også af, om man sover nøgen, med nattøj, tynd/tyk dyne og valg af sengetøj.

Det bedste man kan gøre for sig selv, er altid at sørge for at holde sit soveværelse så køligt så muligt (omkring de 18 grader) og tilegne sig en varm dyne og noget lækkert åndbart og temperaturregulerende sengetøj, som holder på varmen fra naturens side ved kølige nætter og omvendt er åndbart, så stoffet føles køligt på huden, når det er varmt.

Så kan man altid stikke sine fødder og hænder udenfor dynen, hvis man skal regulere kropstemperaturen. Det vigtigste er at have den rette temperatur på hænder og fødder. Hvis de er tilpas varme/kolde, sendes der et aktiverende signal til søvnkernen i vores hjerne, som hjælper os med at falde i søvn.

Mens vi sover skal vi lede omkring tre glas vand væk fra vores krop hver eneste nat. Tre glas. Det er en del. Mellem 0,5 og 1,5 liter væsker afgiver vores krop hver nat. Og det er til trods for, at du sover. Men din krop arbejder i den grad, mens du sover. Derfor er det vigtigt, at du ligger i noget sengetøj, som absorberer fugt væk fra huden og holder din hud tør hele natten.Også i THE SLEEP BLOG

Lur - ven eller fjende?
Lur - ven eller fjende?

En lur kan være effektiv, men den kan også arbejde imod dig, hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen.

Læs hele indlægget

Har den også sneget sig ind i dit soveværelse?
Har den også sneget sig ind i dit soveværelse?

Måske den endda har sneget sig ind under din hovedpude eller lige ved siden af dig på dit sengebord..?

Læs hele indlægget

Fjern din aktive hjerne fra sengen
Fjern din aktive hjerne fra sengen

Du kender det sikkert. Mange af os oplever, at når først vi ligger i sengen, så er det måske første gang i løbet af hele dagen, at vi kan ligge uforstyrret

Læs hele indlægget